Influensavaksine høsten 2022

Høsten 2022

Høsten 2022

Dersom du ønsker influensavaksine, 

- ta kontakt med oss for avtale om tidspunkt for vaksinering. 

Benytt deg gjerne av helsenorge.no 

Influensavaksinen koster kr 310,- inkl. setting. (dekkes ikke av frikort)  

Les om risikogrupper og mer her: https://helsenorge.no/vaksiner/influensavaksine 

Koronavaksine

Vi har ikke koronavaksiner ved Rolland Legesenter.

Nasjonale myndigheter anbefaler oppfriskningsdose (dose 4) til personer i aldersgruppen 65 år og eldre. Minimumsintervallet mellom første og andre oppfriskningsdose (dose 3 og 4) er fire måneder. Anbefalingen om en ny oppfriskningsdose gjelder uavhengig av om du nylig har vært smittet av covid-19. Minimumsintervallet fra du har blitt frisk etter koronasykdommen til andre oppfriskningsdose av koronavaksinen er tre uker. Se mer informasjon på nettsiden til Bergen Kommune.

Du kan motta den nye oppfriskningsdosen (dose 4) på enkelte apotek, for eksempel Apotek1 Åsane, Åsane Storsenter 42. Det er stor pågang på apoteket, så det sikreste er å bestille time hos dem. Noen ganger klarer de å få til drop-in ved oppmøte i apoteket. Det er gratis å motta koronavaksine på apotek.

Bergen kommune har drop-in for koronavaksinering i den kommunale vaksinestasjonen i Øvre Dreggsallmenningen 6, for alle innbyggere over 12 år. Se åpningstider for vaksinestasjonen på kommunens nettside under "Drop-in på vaksinestasjonen- åpningstider og registreringsskjema". Ønsker du å bestille time i vaksinestasjonen kan dette gjøres ved å ringe Koronatelefonen på 55 56 77 00 eller ved å sende en e-post til koronavaksine@bergen.kommune.no. Ikke send sensitive opplysninger i e-post.

Innbyggere som har fylt 16 år og som tilfredsstiller krav til minimumsintervall mellom dosene, kan motta vaksine på apotek som du finner i linken nedenfor. Dette gjelder uavhengig av hvilken dose du skal ha. Personer med underliggende sykdommer (18-64 år) som har fått anbefalt 4. dose må sette denne gjennom den kommunale vaksinestasjonen, de kan ikke motta denne på apotek.

Her kan du se informasjon angående oppfriskningsdosen, - og hvilke apotek som tilbyr koronavaksinen:
https://www.bergen.kommune.no/innbyggerhjelpen/helse-og-omsorg/folkehelse/smittevern/koronavaksine 

Pneumovax/"Lungebetennelsevaksine"

Pneumovax

Pneumovax

Vaksine mot pneumokokker, som er den vanligst forekommende bakterien ved lungebetennelser hos eldre. Anbefales alle over 65 år, samt alle med hjerte-kar sykdommer, KOLS, m fl. Settes hvert 6.år med noen få unntak.

Reisevaksine

Ved vaksinasjon på grunn av reise må du kontakte Sentrum Reisemedisin (tlf. 55 96 27 70) eller Bergen Reisemedisin (tlf. 55 55 81 00).  Vi tar ikke ansvar for reisevaksinasjon da dette er et eget fagområdet der det kreves hyppige faglige oppdateringer.

--> Gå tilbake til forsiden HJEM